נירה אזולאי
יועצת ליגל מרקטינג
היא בכל מקום והיא בשום מקום, כולם מדברים עליה אבל רק מעטים באמת מבינים אותה והיא אכן לא פוסחת על שום תחום, בטח שלא על התחום המשפטי ועורכי הדין העוסקים בו – זו היא הבינה המלאכותית!
כנסים בתחום ה- ליגלטק (LegalTech) החלו להיות אירועים שהולכים וגדלים בשנים האחרונות, בארץ ובעולם. לאחרונה אף נערך כנס הליגלטק ה-#5 של ישראל במתחם הכנסים של הבורסה לניירות ערך בתל אביב ע"י מחלקת ה- tech&law בחברת Robus (מוזמנים לקרוא עוד בקישור: https://www.iltac.co.il/).
אולגה ו. מאק, מייסדת במשותף של Product Law Hub, מיזם ליגלטק העוסק במשמעות של עריכת דין בעולם של חדשנות והתפתחות, נשאה דברים בפתח כנס הFutureLaw 2024 – שנערך בטאלין, אסטוניה. בדבריה היא הדגישה את הגישה הנכונה לאמץ כעורכי דין שעומדים מול מהפכת ה- AI וזו ההבנה שהעניין אינו רק טכנולוגי, אלא קבלה של תפקיד חדש בנוסף לעריכת דין.
פקה פולקה, שותף כללי בחברת Big Bets התומכת ביזמים בתחום הטכנולוגיה המשפטית נשא גם הוא דברים, ואמר: "מהי ההזדמנות הגדולה ביותר בטכנולוגיה המשפטית – את.ה!". השינוי טמון ביכולת של עורכי הדין לנצל את הכלים ההולכים ומתפתחים בעולם, בצורה יעילה, על מנת לשרת את הלקוחות שלהם בצורה טובה יותר ולייעל את זמן וצורת עבודתם.
אז איך תוכלו להפוך להזדמנות הטכנולוגית משפטית הטמונה בכם? אספנו לכם מספר תובנות מעשיות:
(1) שיתופי פעולה – ארציים ועולמיים
צרו וטפחו קשרים גלובליים עם אנשי מקצוע מתחום המשפט שלא חוששים משינויים טכנולוגיים. כנסי ליגלטק בארץ ובעולם לדוגמה, היא הזדמנות מצוינת. כנסים אלה מושכים אליהם קהלים בינלאומיים המולידים שיתופי פעולה גלובליים. אנשי המקצוע המשפטי שחולקים את נקודת המבט המשותפת על ההתפתחות הטכנולוגית בתחום יוצרים גל של יצירתיות המאפשרת להתמודד עם האתגרים השונים ולייצר שינוי. מעבר לכנסים ישנם וובינרים, אתרים, פורומים ועוד, שבהם ניתן לייצר שיתופי פעולה ולהוביל לפתרונות משפטיים חדשניים בהתאם לאזור ולתחום העיסוק המשפטי.
(2) ידע משפטי נגיש הוא ברכה
כלי הבינה המלאכותית (AI) נגישים לכולם והופכים את הידע המשפטי לנגיש גם לאלה שלא נכחו בקורס דיני חוזים פעם אחת בחייהם. השינוי הזה מעניק לאנשים את היכולת להבין את החוק וכיצד לעבוד מולו בצורה יעילה יותר. אל תתעלמו מהמצב! שלבו כלי בינה מלאכותית בעבודה עם הלקוחות שלכם כדי לספק להם מידע משפטי נגיש וברור, אך זכרו כי לא כל מה שה- AI "אומר" מדויק. התיווך שלכם כאנשי מקצוע הכרחי וחשוב. אתם יכולים להשתמש בכלים אלה גם כדי לתת מענה לשאלות נפוצות, לשפר את מעורבות הלקוחות ולהפנות את תשומת ליבכם למשימות מורכבות יותר.
(3) שימוש חכם ומדויק
וודאו שכלי הבינה המלאכותית בו בחרתם לעבוד הינו בטוח, הוגן ושקוף. חשוב לזכור שאיכות התוצרים והשיקולים האתיים עולים על מהירות וחדשנות. בצעו ביקורות למערכות איתן בחרתם לעבוד, היו שקופים עם הלקוחות היכן שנעשה שימוש ב- AI, ואל תשכחו לוודא אותו מפעם לפעם – הוא לעיתים נוטה להמציא כשהוא אינו בטוח בתשובה (מה שנקרא Hallucinations).
(4) הישארו מעודכנים על העתיד
מערכות הבינה המלאכותית מנגישות את הידע המשפטי, מבטיחות שכולם יכירו את זכויותיהם, יכולות לכתוב בשפה משפטית ועוד מעלות רבות שהולכות ומתפתחות בכל רגע. כפי שנאמר בכנס ה- FutureLaw 2024, למשפטנים תפקיד ייחודי כ- 'חדשנים' – הישארו מעודכנים בהתפתחויות בתחום כלי הבינה המלאכותית המשפטיים (והלא משפטיים) כאיד. בדקו איך לשלב אותם בעבודתכם והדריכו את הצוותים שלכם כיצד לעבוד בצורה נכונה.
אם אתם לא בטוחים איך תוכלו לקרוא את המאמר שלנו בנושא (קישור).
לסיכום, העתיד כבר כאן ומשתנה תדיר. כעורכי דין ואנשים העוסקים בעולם המשפטי עלינו להמשיך להתפתח עם העולם הטכנולוגי, לא לחשוש מכך שהוא יחליף אותנו, אלא לראות את ההזדמנויות הרבות שהוא פותח עבורנו להגיע לרמות דיוק ויעילות חדשות ולראות בעצמנו את ההזדמנות הטכנולוגית / משפטית שניצבת בפנינו.
קחו חלק, שתפו רעיונות ואל תפחדו להעז ולשאול שאלות (שמענו שיש כלי AI עם תשובות מדויקות)…