ידע הוא כוח – סיפור ההצלחה של LEX MACHINA

Josh Becker, CEO LexMachina

Photo Jason Doiy
11/21/2013

באחת הסצינות המיתולוגיות מ-״מטריקס״, מורפיוס מחבר את ניאו לכמה אלקטרודות וכבלים ו״טוען״ לתוכו את הידע והשליטה באמנויות לחימה בתוך דקות ספורות. בסיום התהליך, ניו פוקח את עיניו ואומר את אחד המשפטים הידועים בטרילוגיה – ״I Know Kung Fu״. לצערנו, סוג כזה של טכנולוגיה טרם הגיע לידינו, ולכן אנחנו עדיין לא יכולים לזכור הררים של מידע בשניות. לשם כך קיימים מאגרי המידע המשפטי; תפקידם לאפשר לעורכי דין למצוא, להבין וליישם את החוק בצורה טובה יותר, והשליטה בהם היא יכולת חשובה לכל עורך דין.

במובנים רבים, LexisNexis היא חלוצת המאגרים האינטרנטיים לחומר משפטי. החברה, שמספקת היום גישה למיליארדי קבצים, החלה לאפשר גישה לקבצים משפטיים כבר בתחילת שנות ה-70 של המאה הקודמת. מאז, שינתה LexisNexis את עבודתם של עורכי דין מהיסוד, והשפיעה עמוקות על כל מאגרי המידע שהגיעו אחריה. זו אחת הסיבות שבגינן נראה שכדאי לקחת ברצינות את הרכישה האחרונה שלה – חברת Lex Machina.

מכותלי האקדמיה לשוק

הסיפור של Lex machina מתחיל ב-2006, כפרוייקט של בית הספר למשפטים והמחלקה למדעי המחשב באוניברסיטת סטנפורד. ב-2008 הפך הפרויקט לחברה ושנה מאוחר יותר המוצר הראשוני היה זמין לשימוש. Lex Machina, ״מכונת משפט״ בלטינית, מספקת כלי אנליטי חכם לניתוח חכם של מידע משפטי. השירותים שמציעה החברה מחלצים מסמכים ממאגרי מידע ציבוריים רבים, ומציגים סקירות מגוונות על פי דרישה. מבני הנתונים שהשירות מייצר עוזרים לעורכי דין לבצע החלטות מושכלות על בסיס נתונים אמפירים.

אוניברסיטת סטנפורד (King Of Hearts)

לדוגמה, כלי בשם Early Case Assessor, מאפשר לעורכי דין להעריך במהירות את סיכויי ההצלחה של תיק מסוים בבית המשפט. על ידי הזנת שם התובע ומשרד עורכי הדין המייצג אותו, המשתמש מקבל סקירה מקיפה של נתונים והערכת סיכויי ההצלחה בתיק. כלי אחר, הנקרא Motion Kickstarter, עוזר לעורכי דין לנסח טיעונים מנצחים על ידי ניתוח סוגי הטיעונים ש״עבדו״ מול שופט מסוים בעבר. כלים אחרים מציעים בניית פרופילים של שופטים, משרדי עורכי דין יריבים, בניית אסטרטגיות משפטיות ועוד.

טרם הרכישה של LexisNexis, התמקדה החברה בעיקר בניתוח של מסמכים מתוך מאגרי מידע בתחום הפטנטים, סימני המסחר וכיו״ב. אך כעת, כשיש לה גישה למאגרי המידע האדירים של LexisNexis, נושא זה עתיד להשתנות. ״הפוקוס הוא כרגע על הרחבת השירותים הקיימים שלנו לתחומים אחרים של המשפט״, אישרבדצמבר 2015 ג׳וש בקר, מנכ״ל החברה. היעד הראשוני לדבריו, הוא לנתח ולהוסיף למאגר מידע עוד כמיליון תיקים חדשים

LEGAL ANALYTICS – פנינו לאן?

הרכישה מעידה יותר מכל על הכיוון שאליו מתקדמות טכנולוגיות של אנליטיקות משפטיות, ועל חשיבותו של תחום ה-Big Data בעולם הליגלטק. אחרי שבמשך עשרות השנים האחרונות עורכי דין הסתמכו בעיקר על מאגרי מידע אינטרנטים, בדיוק כמו זה של לקסיס, עלייתן של חברות כמו LexMachina טורפת את הקלפים ומסמנת שינוי מהותי בצורה בה עורכי דין ניגשים למידע באינטרנט. בעזרתם של שירותים אלו, יכולים עורכי דין לחסוך זמן רב ולקבל מידע מזוקק, מתומצת ומדויק בלחיצת כפתור.

ג׳וש בקר, מנכ״ל החברה (צילום: Jason Doiy)

בעוד שלא פורסם הסכום שאותו שילמה Lexis בעבור הרכישה, ניתן להעריך בזהירות כי מדובר בסכום משמעותי, בין היתר מפני של-Lex Machina הייתה רשימת לקוחות מכובדת עוד טרם לרכישה, עם כמעט חצי מ-100 המשרדים הגדולים בתחום הקניין הרוחני בארה״ב וחברות כמו eBay, גוגל ואחרות. עם זאת, השירות שלLexMachina זמין בנתיים רק בארה״ב, ומחירי השימוש בשירות עדיין גבוהים למדי. לטענתו של בקר, התרחבותה של החברה לתחומים רחבים יותר תוביל בסופו של דבר גם לירידת המחירים. בנתיים, שירותים דומים מציעים גם הם מחירים גבוהים, אך נראה שלא רחוק היום בו פתרונות עוצמתיים כאלו יהיו נחלת הכלל. עד אז, אנחנו נמשיך לעקוב.

אנו ב-Robus מתמחים בייעוץ למשרדי עורכי דין ישראליים ובינלאומיים, ומסייעים ליוזמות עסקיות בתחום ה-Legal Tech בקידום מיזמים חדשניים בתחום. יש לכם פתרון טכנולוגי בתחום המשפטי? קבעו אתנו פגישת ייעוץ ללא עלות ונשמח לחלוק אתכם מניסיוננו, על מנת לסייע להביא את המיזם שלכם לגבהים חדשים.

גלילה לראש העמוד